Piiraisen Skogsmatta®

För en naturlig och lättskött trädgård

Kolla på våra nya skogsmatta webbsidor på www.skogsmatta.se.

 

Med en skogsmatta blir din trädgård ett trivsamt skogslandskap som är färdigt att njutas och användas genast efter anläggningen. Tack vare sin ekologiska profil och sitt låga underhållsbehov är skogsmattan den perfekta lösningen för dig som vill skapa en lättskött och naturlig trädgård.

Piiraisen Viherpalvelu Oy är ett medelstort trädgårdsanläggningsföretag som befinner sig i Kajana, Finland. Vi sysselsätter ungefär 60 personer under sommarmånaderna och ungefär 30 under vintern. Vårt företag har över 30 års erfarenhet av att anlägga och sköta grönområden och vi kan garantera att vi anlägger din skogsmatta med expertkunskap.

Teknisk information

Piiraisen Skogsmatta® är skogsmark som i huvudsak består av blåbärs- och lingonris, vanligen med inslag av ljung, kråkbär, olika typer av mossa och ibland även lavar. Skogsmattan lämpar sig för flera olika växtmiljöer och anpassar sig snabbt till det naturliga växtlivet på den nya platsen. Skogsmattan hämtas från områden som ska kalhuggas, den är alltså räddad skogsmark.

Bitar av skogsmark med en yta på 8 kvm (2 × 4 m) och en tjocklek på cirka 10 cm rullas ihop och levereras till kunden, i bästa fall redan samma vecka som beställningen gjorts! Vid behov skär vi rullen i mindre bitar hos kunden. Vi rekommenderar dock att skogsmarken läggs i stora stycken, för att fogarna ska bli så få som möjligt. Då blir resultatet ett sammanhängande rotsystem, vilket minskar bevattningsbehovet.

Anläggning

Skogsmattan ska helst anläggas på näringsfattig sand-/moränmo eller fin sand som binder fukt men inte gynnar ogräs. Vi ger noggranna instruktioner för hur du förbereder underlaget och kan vid behov även utföra detta arbete för din räkning.

Visst skulle du kunna anlägga din skogsmatta på egen hand, men när du låter vårt proffsiga team göra jobbet och sedan själv sköter bevattningen, kan du vara säker på att resultatet blir lyckat.

Skötsel

Under den första sommaren måste du sköta om din skogsmatta genom att vattna den. Detta är särskilt viktigt veckorna efter att den anlagts samt när det är mycket varmt. Använd en vattenspridare, så är du säker på att skogsmarken får tillräckligt med vatten. Efter bevattning ska skogsmattans hela torvskikt vara vått. Om du lägger din skogsmatta på hösten måste du vattna den på detta sätt under påföljande vår och försommar. När det regnar sköter naturen jobbet. Efter den första sommarens bevattning är din skogsmatta i praktiken underhållsfri och kommer inte att behöva snyggas till. När du anlagt skogsmattan kan du plocka blåbär och lingon på din egen tomt, kanske redan samma höst.

Be om en offert

Fyll i formuläret nedan. Du kan också kontakta oss per e-post på skogsmatta@piiraisen.se eller per telefon på nummer +358 50 572 6263.

  Obs! Alla fält ska fyllas i.

  Jag vill ha en offert

  Namn

  Telefonnummer

  E-post

  Leveransadress och ort

  Tilläggsuppgifter

  Takaisin ylös