Piiraisen Kuntta®

Kainuusta kaikkialle Suomeen

Kuntta, eli siirtovarvikko, on noussut suosioon niin mökki- ja omakotipihojen kuin julkisten alueiden kattamisessa. Kuntan avulla saat pihallesi viihtyisän ja hetivalmiin metsämaiseman sekä helpotat piha-alueesi hoitotöitä. Ekologisuutensa ja helppohoitoisuutensa vuoksi kuntta onkin mainio ratkaisu luonnonmukaista ja hoitovapaata pihaa suunniteltaessa.

Huolehdimme koko toimitusketjun nostopaikan valinnasta ja nostosta alkaen. Piiraisen Kuntta® toimitetaan omalla kuljetuskalustollamme perille saakka ja kuorma pihamaalle purettuna. Piiraisen Viherpalvelu Oy:n 30 vuoden kokemus viherrakentamisesta takaa sen, että saatte kunttapihan huolellisesti asennettuna – myös pohjatöiden kera.

Tekniset tiedot

Piiraisen Kuntta® on pääosin mustikka- ja puolukkavarpuista metsänpohjamattoa, jonka seasta löytyy yleensä myös kanervaa, variksenmarjaa ja sammaleita. Kuntta sopii moneen eri kasvuympäristöön ja se muuntautuu nopeasti paikan luontaisen kunttakasvuston mukaiseksi.

Kuntta nostetaan (pelastetaan) metsästä hakkuille meneviltä alueilta. Kymmenen neliön kokoinen (2 x 5 m) ja noin 10 cm paksu kunttamatto rullataan ja toimitetaan pihalle ilman pakkausmuoveja ja kuormalavoja, parhaimmillaan jo samalla viikolla tilauksesta! Tarvittaessa pienimme rullan halutun kokoisiksi paloiksi toimituksen yhteydessä. Suosittelemme kuntan asentamista mahdollisimman suurina paloina, jolloin saumoja tulee vähemmän ja juuristo säilyy yhtenäisenä vähentäen kastelun tarvetta.

Asennus

Kuntalle paras asennuspohja on vähäravinteinen hiekka-/hietamoreeni tai ohut hiekka, joka sitoo kuntalle kosteutta eikä ruoki rikkakasvustoa. Annamme tarkat ohjeet pohjatöihin ja tarvittaessa teemme nämä myös puolestanne. Kuntan pystyy asentamaan omatoimisesti, mutta ammattilaisten asentamana ja asiakkaan huolehtiessa kastelusta on kuntan onnistuminen takuuvarmaa. Asennettuna otetun kuntan työnosuus on myös kotitalousvähennyskelpoinen, mikäli kyseessä ei ole uudisrakennuskohde.

Hoito

Asennuksen jälkeen kunttaa tulee kastella runsaasti, vaikka joka päivä jos on kuivaa ja kuumaa säätä. Kunttaa ei voi kastella liikaa, ja tasainen kastelu läpi kesän on hyväksi. Turvekerroksen tulisi olla koko asennuksen jälkeisen kesän ajan selvästi kostea. Syksyllä asennetun kuntan kastelusta on huolehdittava seuraavan kevään ja alkukesän ajan.

Helpoiten riittävän kastelun varmistaa käyttämällä sadetinta. Asennuksen jälkeisen kesän kastelun jälkeen kuntta on käytännössä hoitovapaa, eikä peruskorjauksia tarvita. Mustikoita ja puolukoita saa kuntan asennuksen jälkeen napsia omalta pihalta, jopa samana syksynä.

Pyydä tarjous

Täytä alla oleva lomake tai ota yhteyttä sähköpostitse kuntta@piiraisenviherpalvelu.fi tai puhelimitse 050 5450 050

  Huom! Kaikki kentät täytettävä.

  Haluan tarjouksen

  Nimi

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Toimitusosoite

  Lisätiedot

  Takaisin ylös