Piiraisen Kuntta®

Kainuusta kaikkialle Suomeen

Kuntta, eli siirtovarvikko, on noussut suosioon niin mökki- ja omakotipihojen kuin julkisten alueiden kattamisessa. Kuntan avulla saat pihallesi viihtyisän ja hetivalmiin metsämaiseman sekä helpotat piha-alueesi hoitotöitä. Ekologisuutensa ja helppohoitoisuutensa vuoksi kuntta onkin mainio ratkaisu luonnonmukaista ja hoitovapaata pihaa suunniteltaessa.

Huolehdimme koko toimitusketjun nostopaikan valinnasta ja nostosta alkaen. Piiraisen Kuntta® toimitetaan omalla kuljetuskalustollamme perille saakka ja kuorma pihamaalle purettuna. Piiraisen Viherpalvelu Oy:n yli 30 vuoden kokemus viherrakentamisesta takaa sen, että saatte kunttapihan huolellisesti asennettuna – myös pohjatöiden kera.


Tekniset tiedot

Piiraisen Kuntta® on pääosin mustikka- ja puolukkavarpuista metsänpohjamattoa, jonka seasta löytyy yleensä myös kanervaa, variksenmarjaa, sammaleita ja joskus hieman jäkälääkin. Kuntta sopii moneen eri kasvuympäristöön ja se muuntautuu nopeasti paikan luontaisen kunttakasvuston mukaiseksi.

Kuntta nostetaan (pelastetaan) metsästä hakkuille meneviltä alueilta. Kahdeksan neliön kokoinen (2 x 4 m) ja noin 10 cm paksu kunttamatto rullataan ja toimitetaan metsästä suoraan pihamaalle. Tarvittaessa pienimme rullan pienemmiksi paloiksi paikan päällä toimituksen yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin kuntan asentamista mahdollisimman isoina paloina, jolloin saumoja tulee vähemmän ja juuristo säilyy yhtenäisenä vähentäen kastelun tarvetta.


Asennus

Kuntalle paras asennuspohja on vähäravinteinen hiekka-/ hietamoreeni tai ohut hiekka, joka sitoo kuntalle kosteutta eikä ruoki rikkakasvustoa. Annamme tarkat ohjeet pohjatöihin ja tarvittaessa teemme nämä myös puolestanne. Kuntan pystyy asentamaan omatoimisesti, mutta ammattilaisten asentamana ja asiakkaan huolehtiessa kastelusta on kuntan onnistuminen takuuvarmaa.

Hoito

Kunttaa tulee hoitaa kastelemalla tätä ensimmäisen kesän ajan. Kastelusta tulee huolehtia erityisesti asennuksen jälkeisten viikkojen sekä helteisten säiden aikana. Helpoiten riittävän kastelun varmistaa käyttämällä sadetinta. Kastelun jälkeen kuntan turvekerroksen tulisi olla selvästi kostea pohjaa myöten. Syksyllä asennetun kuntan hoidosta on huolehdittava seuraavan kevään ja kesän ajan. Sateilla hoito järjestyy jo pitkälti kokonaan luonnon toimesta.

Asennuksen jälkeisen kesän kastelun jälkeen kuntta on käytännössä hoitovapaa, eikä peruskorjauksia tarvita. Mustikoita ja puolukoita saa kuntan asennuksen jälkeen napsia omalta pihalta, jopa samana syksynä.


Pyydä tarjous

Täytä alla oleva lomake tai ota yhteyttä sähköpostitse kuntta@piiraisenviherpalvelu.fi tai puhelimitse 050 5450 050

  Huom! Kaikki kentät täytettävä.

  Haluan tarjouksen

  Nimi

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Toimitusosoite ja paikkakunta

  Lisätiedot

  Takaisin ylös